Hvordan limes tapetet korrekt?

Hvordan limes tapetet korrekt?

Ved renovering af boliger køber de fleste tapet til vægdekoration. I dag er de meget populære blandt købere af efterbehandlingsmaterialer, som før, men ikke alle ved, hvordan de skal limes korrekt på egen hånd..

Det er vigtigt at vide, hvordan man korrekt designer og kombinerer tapet, samt hvilke regler og metoder der skal bruges i dette tilfælde.

Særegenheder

Tapetsering er en proces, der kræver omhyggelig forberedelse. Så overfladerne til limning skal være absolut flade og glatte. Gamle belægninger skal bortskaffes fuldstændigt. Derudover er det nødvendigt at tage stilling til valget af det mest egnede tapet og vælge det højeste kvalitet og smukkeste belægningsdesign..

Inden limning er det vigtigt at udføre nogle forberedende arbejder. Så du skal slukke for strømmen og fjerne alle dæksler til kontakter og stikkontakter. Når du limer, skal du også slippe af med alle fodlisterne. Således kan du lette dit arbejde betydeligt..

Den nemmeste måde er selv at indsætte over væggene med papir eller ikke-vævet tapet, men det er bedst at vælge modeller af medium tæthed. De klæber godt til væggene og tager mindre tid at lime..

Alle tapeter limes kun på langs, i intet tilfælde vandret. Tapet limes først og fremmest på helt frie vægge, og først derefter skæres enkelte stykker ud og justeres, så de passer til vinduer, døre, gangbroer, radiatorer og andre indvendige funktioner. Når du limer tapet, er det vigtigt at foretage alle målinger af rummet, og du skal beregne antallet af tapeter. Hvis du beslutter dig for at lime farvet tapet med tegninger eller kombinere belægninger, der er forskellige i udseende, skal du bruge meget flere materialer..

Lageret skal efterlades til den næste docking. Hvis du har valgt tapet til maling, kan du først male, når du har limet dem helt på, og de allerede er tørret helt ud. Nogle funktioner har limning af færdigt tapet med en speciel sammensætning-dette er et selvklæbende tapet. Så rullerne er gennemblødt i vand, og limen tørrer således op. Derefter limes de på væggene uden brug af yderligere klæbemidler og ruller dem kun over overfladen..

Typer og egenskaber

Inden du køber tapet til efterfølgende vægdekoration, skal du først vælge det fra det præsenterede sortiment. Producenter tilbyder nu et stort antal forskellige typer tapet, som adskiller sig i deres kvalitetskarakteristika og udseende..

Når du vælger, skal du stole på materialets pålidelighed og kvalitet, tapets brugsbetingelser samt det rum, hvor du planlægger at lime dem.

Tapet af papir

Disse er de mest almindelige og berømte tapeter, der er populære over hele verden. De er ret tynde og billige. Hvis du køber denne type tapet, kan du senere nemt udskifte dem med nye papir. Desuden vil denne proces ikke medføre gener..

Dyre og holdbare belægninger er sværere at fjerne, desuden vil en sådan ændring i interiøret tage flere økonomiske omkostninger. Og hvis du udskifter tapet af papir, vil du bruge meget få penge og samtidig ændre miljøet. Producenter præsenterer en bred vifte af farver og mønstre på disse belægninger. Materialet er helt miljøvenligt og forårsager ikke allergi. Derudover er sådan tapet meget åndbart og giver væggene mulighed for at trække vejret..

Men denne belægning har flere ulemper. Så de mister hurtigt farvens lysstyrke, når de udsættes for direkte sollys, slides hurtigt. Hvis du har små børn eller endda kæledyr derhjemme, fjerner de dem let. Papirbeklædninger kan ikke vaskes helt..

Derudover forringes de fra udsættelse for høj luftfugtighed. Dette gælder primært simplex tapeter. Disse er de tyndeste enkeltlagsmodeller og betragtes som den billigste af alle muligheder..

Dobbelt lag eller dupleks tapet

De præsenteres i form af det vigtigste bundlag, som fastgør dem godt til væggen og det øverste dekorative lag. På grund af basens tilstedeværelse er det ydre lag ikke imprægneret med lim, og pletter og striber forbliver ikke på det. Derudover viser sådanne modeller slet ikke igennem..

Mange modeller har prægede mønstre eller prægning. De er tykkere og mere pålidelige, men også ganske billige. De er lettere at lime end almindeligt papir.

De glider ikke af væggen efter at være imprægneret med lim og klæber godt til overfladen. Sådanne tapeter præsenteres også i form af almindelige, glatte belægninger, som indebærer indsætning af vægge og deres efterfølgende maleri. Den store fordel ved denne type tapet er muligheden for at ændre farver flere gange. Der er også malbare tapeter med en markant relief..

Vinyl tapet

De har papir i form af en base, samt ikke-vævet stof. Men den store forskel fra klassiske papirtapeter er, at deres overflade er behandlet med polyvinylchlorid. De kan også have tredimensionelle mønstre, eller de kan være glatte..

Denne type belægninger har højere kvalitetskarakteristika..

Så de falmer ikke fra udsættelse for direkte sollys og tåler høj luftfugtighed. Derfor limes de selv på badeværelset og i køkkenet. Men sådan tapet tillader ikke luft at passere godt igennem, så væggene ikke ånder, og i sådanne rum er det nødvendigt at systematisk ventilere. Men nu præsenterer producenterne nogle modeller, der har en porøs struktur. Takket være dette ånder belægningen og skaber et behageligt mikroklima i rummet..

Vinyl tapet er et ret dyrt belægning. De tjener i meget lang tid, op til 10 år. Så producenter præsenterer forskellige modeller af vinyltapeter, blandt dem modeller med et hårdt vinylbelægning er meget populære. De kan endda modstå mange eksterne påvirkninger af mekanisk karakter..

En anden model er glat vinyltapet, som ikke har et hårdt gulv og derfor er mere sårbart over for eksterne påvirkninger. Silketryk tapet er en populær vinyl tapet model, der ser meget præsentabel ud. Sådanne produkter produceres ved hjælp af varmstemplingsteknologi, så følelsen skabes, at tapetet er lavet af naturlige silketråde..

Skummet vinyltapet er det mest pålidelige produkt, der har en tæt præget struktur. De er meget holdbare og af høj kvalitet. Ethvert vinyltapet er temmelig lunefuldt at blive limet, da det er tungt. På emballagen angiver producenterne altid, hvilken sammensætning der er nødvendig for at lime dem godt..

Ikke-vævet tapet

Denne type tapet er meget populær, fordi den har en sammensætning af høj kvalitet. De er lavet af cellulose. Selve belægningen omfatter to lag – ikke -vævet og polymer.

De er mere holdbare end konventionelt papir og endda med dupleks tapet. Derudover kan de bruges til at skjule vægdefekter såsom revner eller uregelmæssigheder..

Sådanne tapeter er meget lettere at lime, for hvis du bruger den rigtige teknologi, dannes der ikke bobler under dem, og belægningen ændrer ikke sit udseende. De er lettere at forankre end andre modeller. De kan flyttes, når de limes. Derudover kan du vælge absolut enhver tekstur..

Sådanne produkter er velegnede til fastgørelse til gips, herunder “Rotband”, cement, plade, trævægge.

Ved limning påføres der desuden ingen lim på selve lærredets overflade. Lærredene bruges til at dække væggen med påført lim. Sådanne tapeter kan også let belægges med olie eller akrylmaling, hvis du vælger den mest neutrale mulighed. Eksperter mener, at det er det ikke-vævede tapet, der er lettest at samle op og lime, så de købes ofte til selvdekoration af rummet..

Tapet af tekstil eller stof

Denne mulighed er baseret på tekstiler og papir. Den består af flere lag. Tekstilmaterialer påføres basen. Det kan være linned, bomuld eller syntetisk materiale..

Afhængigt af tekstilmaterialets kvalitet varierer omkostningerne ved dette vægbeklædning. De gør et fremragende stykke arbejde med deres dekorative funktion. Desuden har belægningerne kvaliteterne lydisolering og varmeisolering, så de er perfekte til limning i ethvert rum..

Men disse belægninger er ret vanskelige at påføre på væggen alene, ikke alle vil kunne lime det. Derudover er det ret svært at passe på dem, hvis de bliver snavsede, vil det være problematisk at vaske pletterne. De tåler ikke vådrensning..

Tapet i stof giver hygge og komfort i rummet. Dette gælder især modeller af silke, jute tekstiler, filt og velour. Sådan tapet kan vedligeholdes med en støvsuger, så der ikke forbliver støv mellem stoffets fibre..

Glas fiber

Disse er ganske pålidelige og usædvanlige tapeter, der er fremstillet ved hjælp af glastråde, som efterfølgende imprægneres med en speciel væske. På grund af dette har vægbeklædningerne brandslukningskvaliteter. Derudover er de modstandsdygtige over for enhver, endda mekanisk skade. Disse er de mest holdbare og pålidelige tapeter, der kan holde mere end 25 år..

De er lette at passe og tiltrækker slet ikke støv. Betrækket er naturligt og helt sikkert for menneskers sundhed, da den vævede base er åndbar. De ser meget præsentable ud, men prisskiltet for dem er klart for højt..

Det flydende tapet

Dette er en ny type tapet, der ikke klistrer, det påføres som gips. De sælges i pulverform og fortyndes derefter. Denne løsning er pænt fordelt over væggen. Når det er tørt, ligner det nøjagtigt et almindeligt klassisk tapet..

Producenter præsenterer også vaskbare tapeter, der tåler vådrensning..

Det er nye generations modeller, der er perfekte til limning i køkkenet. Bambusbaggrunde er også populære nu. Dette er en ret tæt miljøvenlig belægning, der ser naturlig og naturlig ud. Men sådanne produkter er ret vanskelige at lime..

Producenter repræsenterer mange andre typer tapet: kork, palme, kvarts, metalliseret. Men at lime dem på egen hånd er ret svært, ikke alle kan klare et sådant job. Efter indretningstypen er der klassisk almindeligt tapet med en glat overflade eller belægninger med et relief. Hot-stempling belægninger er populære..

Hvad angår de slanke muligheder, er belægninger som glasfiber eller fototapet ret populære. De bruges til at indsætte den ene væg. Deres hovedfunktion er at skabe vægt og tiltrække opmærksomhed. Sådanne lærreder er hele kunstværker i form af malerier eller abstrakte kompositioner..

Instrumenter

Når du tapetserer, skal du bruge nogle værktøjer:

 • For at udjævne væggene, før tapetet limes, vil det være nødvendigt at bruge et målebånd, et laserniveau, en langhåret rulle, en udglattende børste, en spatel med en blød kant, en konstruktionskniv, en smal metalspatel , en svamp, en beholder til lim, en blyant og selvfølgelig en stige.
 • For yderligere arbejde skal du bruge en speciel dyse – en mixer, så du kan ælte kittet. Blanderen er indsat i en elektrisk boremaskine, så dette værktøj er også påkrævet.

 • Det er bedre at have flere spatler i sættet, som adskiller sig i deres tykkelse og form. Så det mest nødvendige er lige, lige produkter med en bredde på 5 til 50 cm. Du skal også bruge en klassisk hjørnespatel for at kunne vise de ydre og indre hjørner. På en anden måde kaldes det en profilspatel..
 • For at slibe væggen for at glatte overfladerne før limning skal du bruge et rivejern. Det kan være et slibende net eller en emery klud. I nogle tilfælde bruger de endda naturlæder..

 • Når du limer, vil du helt sikkert ty til at bruge et bygningsniveau. Det er nyttigt ved nivellering af vægge for at kontrollere deres ideelle lodrethed og glatte overflader..
 • Rullen er nødvendig, så du kan påføre en primer eller kit på væggene.

Det fremskynder processen med at anvende disse materialer betydeligt..

 • Ud over beholderen, hvor du vil blande opløsningen og limen, skal du bruge en spand eller en skål med vand. Heri suger du værktøjerne i processen, så du senere let kan vaske byggematerialer af dem..
 • For at udjævne væggene skal du bruge to typer kit: den første fungerer som en base, og den anden fungerer som en finish. Dit arbejde vil blive lettet af en færdiglavet spartelmasse. Det kan købes i enhver isenkræmmer, for ikke at forberede det selv.
 • Derudover har du helt sikkert brug for en primer. Med dens hjælp kan du slippe af med skadelige mikrober. Til dette er det bedre at bruge formuleringer med specielle tilsætningsstoffer mod skimmelsvamp..

Overfladebehandling

Når du har valgt tapet og forberedt alle værktøjerne, skal du bestemme mængden af ​​denne belægning. Når du køber tapet, som du skal bruge til at indsætte et værelse, er det vigtigt at vælge helt identiske belægninger. Du skal være opmærksom på deres SKU og frigive batch. Således vil alle ruller have samme nuance og ensartede farve..

Prøv at købe tapet med en margin, så de er nok til at du klistrer helt over alle væggene. Det er bedre, at alle lodrette sektioner af væggene kan dækkes med hele ark. Samlingerne mellem arkene vil således kun være brede. Horisontale samlinger er uacceptable og ser utålelige ud.

Forberedende arbejde:

 • Før tapetet limes igen, er det nødvendigt at tage alle møbler ud og helst demontere splitsystemet. Du skal også helt fjerne de gamle belægninger og begynde at pudse væggene. Mange mennesker bruger sæbevand til effektivt at fjerne gamle belægninger. Det giver dig mulighed for at blødgøre det og fjerne det hurtigt. Tapetlim eller PVA kan tilføjes til sæbeopløsningen. Det vil opløse den gamle belægning hurtigere..
 • Men hvis du tidligere har limet fugtbestandigt eller vaskbart tapet, skal du først klippe dem, derefter lave hak og først derefter anvende sæbevand. Når du har fugtet overfladerne med den gamle belægning med denne sammensætning, skal du lade den trække, så tapetet svulmer op, og efter et stykke tid kan du nemt afmontere dem..

 • Tapetet fjernes efter et par timer ved hjælp af en spatel. Men selv på denne måde kan ikke alt det gamle dæksel fjernes helt. Denne procedure skal muligvis udføres flere gange..

Der er også en særlig løsning, der giver dig mulighed for at blødgøre den gamle belægning og hurtigt fjerne den for at ændre den til en ny..

 • Fjernelse af emalje eller gammel maling er meget vanskeligere. Hvis malingslaget er tyndt, kan det skrælles af med en spatel, men når malingen er tyk og gammel, er det nødvendigt at banke på overfladen med en hatchet og rengøre væggene med en flad skære.
 • Nogle forbereder væggene ved at fjerne kalkmaling fra dem. Det skal vaskes af med varmt sæbevand og derefter fjernes med en spatel. Hvis kalkmaling er meget tynd, kan den let vaskes af med varmt vand og en klud..

 • Efter at have fjernet den gamle belægning og besluttet mængden af ​​tapet til limning, er det nødvendigt kompetent at forberede overfladen af ​​væggene til yderligere reparationer. På dette stadium kan isolering udføres ved hjælp af penoplex eller skum. Alle fejl skal skjules på forhånd. På denne måde kan du undgå at fokusere på dem. Det er jo ikke alle vægbeklædninger, der er i stand til at lukke fejlene på vægoverfladerne..
 • Nogle tapeter, selv de dyreste, for eksempel stof, kan understrege ufuldkommenhederne i væggene, så overfladen skal forberedes mest omhyggeligt. Hvis du forbereder væggene dårligt, vil det være ret svært for dig at kombinere tilstødende lærreder, ledlinjerne vil være ujævne, og hjørnerne i enden og begyndelsen af ​​væggen vil være buede. Tapet vil rynke og endda rive.

 • Ved uregelmæssigheder og defekter i væggene dannes der ofte bobler fra tapetet, som efterfølgende fører til afskalning af den limede belægning og beskadigelse af hele reparationen af ​​væggene som helhed. Derfor er det vigtigt i første omgang at prime overfladen af ​​væggene..
 • Hvis det materiale, som væggen er fremstillet af, er porøst, vil det være meget modtageligt for fugt. Det betyder, at tapetet ikke vil holde et år uden foreløbig efterbehandling. De vil skrælle af og forringes hurtigt. Grunden anbefales at lave, uanset hvilket materiale væggene er lavet af..

 • Når væggene er helt rengjort, skal du justere dem. I nogle tilfælde begynder gamle vægge at smuldre og smuldre. Hvis du står over for dette problem, anbefaler producenterne at bruge en limningsprimer..
 • Hvis der findes fremspring på væggen, skal de først slås ned. Revner repareres med en speciel forbindelse. Men på samme tid er det bedre at først udvide revnerne, derefter uddybe og først derefter lukke.

Således vil du fylde hver revne så meget som muligt med en reparationsmasse og kompetent reparere overfladen af ​​væggene..

 • Udvidede revner skal rengøres for støv og gammelt gips. Dette kan gøres med en fugtig svamp. Den udvidede revne skal være fuldstændigt grundet. Det er vigtigt omhyggeligt at behandle hele den indre del af en sådan defekt og derefter ydersiden. Herefter skal primeren tørres godt..
 • Derefter skal du bruge det første lag kitt – start, som vil fungere som en base. Det skal anvendes på de steder, hvor revnerne var dækket. Når alle de resulterende pletter er helt tørre, skal du rengøre væggene med et rivejern for at udjævne overfladerne.

 • Tingene er lidt mere komplicerede med nogle belægninger, som f.eks. Omfatter gips. Pladernes samlinger skal limes med et specielt net, der er dækket ovenfra med et tykt niveau af kit. Efter at dette lag er tørret, skal du behandle væggene med en antiseptisk primer. Denne særlige sammensætning forbedrer vedhæftningen af ​​efterbehandlingsmaterialer og vægoverflader. Derudover vil det forlænge tapetets levetid..
 • Primer-betonkontakten påføres med en rulle, men det er ret svært for dem at behandle hjørnerne, du skal suge dem så meget som muligt, da det er her, skimmelsvamp kommer først ind. Hvis du ikke kan nå hjørnerne, er det bedre at behandle disse områder med en børste. Primeren skal have lov til at tørre lidt. Men hvis belægningen tørrer meget hurtigt, skal du anvende mindst to lag mere af denne opløsning..

 • Derefter er det nødvendigt at lave en kit eller bruge en færdiglavet, forhåndskøbt sammensætning. Det første forberedende lag vil være et start- eller nivelleringslag. Det kan bæres på næsten enhver overflade, herunder beton, pudsede vægge, paneler, OSB, krydsfiner, gipsplader, fiberplader, lamineret spånplader, OSB -plader. Starterfrakken skal påføres væggene med den bredest mulige murske. Det skal lægges på en bestemt måde..

Så tykkelsen af ​​det påførte lag skal være omkring 3 mm, nogle steder endnu tykkere, men hele væggen skal danne et enkelt fladt plan. Du skal flytte fra hjørnet af rummet med glatte og ensartede bevægelser.

Det er bedre at holde spatelen i en vinkel på 45 °, da den ikke viser spor fra den på væggene.

Efter at opløsningen er påført alle væggene, skal du belyse overfladen ved hjælp af pærer og omhyggeligt undersøge den: om væggens fejl vil kaste en skygge. Hvis væggene er lige, behøver du ikke yderligere udjævning, men hvis der opdages uregelmæssigheder, skal du omhyggeligt udjævne dem med en spatel, indtil opløsningen ikke er helt tørret.

 • Når du har påført kittet, skal du tørre denne overflade. Du kan gøre dette med dine egne hænder ved hjælp af hårdt sandpapir eller et rivejern eller ved hjælp af speciel elektrisk slibning..
 • Derefter er det nødvendigt at anvende et andet lag kit. Han skal helt skjule alle uregelmæssighederne i væggen. Topcoaten er normalt meget tyndere end basiscoaten. Efter påføring er det vigtigt at finde ud af, om der er uregelmæssigheder, igen ved hjælp af lys..
 • Efterbehandlingskittet påføres i to lag, men hver af dem skal have lov til at tørre ud. Desuden skal begge ydre lag igennem en fugemasse af høj kvalitet, og det sidste er det mest skånsomme. For hende er det bedre at bruge naturligt læder. Når du har dækket væggene helt med kitt og ladet tørre, skal du påføre en primer på den. Først derefter vil det være muligt at gå videre til tapetsering..

Teknologi

At lime vægge med egne hænder er et ret simpelt job, hvis du vælger de rigtige belægninger til dette. Med deres hjælp kan du enkelt og uden problemer selvstændigt lime tapetet jævnt uden efterfølgende krydsfiner. Ikke-professionelle skal følge en bestemt teknologi, der giver dig mulighed for hurtigt at klæbe belægningen på væggene. Først skal du vælge et mønster til limning af tapet. Lærrederne skal fordeles over alle vægge på en sådan måde, at fugerne er så usynlige som muligt..

Grundlæggende regler og anbefalinger:

 • Når du limer tapet, skal du bevæge dig fra vinduet, der er placeret overfor indgangen til rummet, skiftevis i forskellige retninger mod døren. Således, hvis du limer tapetet med et overlap, vil skyggen fra arkene være usynlig..

 • Men hvis du limer tapetet ende-til-ende, som det oftest er gjort for nylig, kan du følge en anden teknologi. Denne mulighed indebærer at indsætte tapet fra det hjørne, som du først ser, når du kommer ind i rummet. Fra den i forskellige retninger skal du skiftevis flytte op til døren.

Vægge skal indsættes lodret med hele lærreder uden vandrette samlinger, kun hvis dette ikke er en særlig kombinationsmetode.

 • Hvis en meter lang tapet faldt på hjørnet af rummet, er det nødvendigt at skære dem på dette sted, så der ikke er bøjninger. På grund af dem kan tapetet hurtigt skrælle af og begynde at boble. Hvis du støder på et ret gammelt tapet med en kant, skal du først klippe det nøjagtigt, men nu er sådanne modeller sjældne. Derfor behøver du kun at skære arkene. Du skal kende lofternes højde for at måle den rigtige mængde materiale.

 • Den afskårne del af tapetet skal være cirka 5-7 cm længere end højden fra gulv til loft. Denne godtgørelse skal deles i to og efterlade del øverst og del nederst. Det er vigtigt at markere en linje i midten vinkelret på kanten, så du kan skære tapetet lige. Til dette er det bedre at bruge hjørnet eller bøjningsmetoden til tapetet. Du skal skære tapetet af med en meget skarp kniv eller saks, dette skal gøres jævnt og jævnt.
 • Når du har skåret rullen i stykker, skal de stables oven på hinanden i den rækkefølge, du vil anvende dem på væggene. Det er bedre at klippe tapetet på hver væg en efter en, da det limes og ikke på hele rummet på én gang. For smalle områder i rummet, hvor der er døre, skal vinduerne skæres senere. Når alle de glatte vægge er blevet klistret over, kan du gå videre til den detaljerede efterbehandling af disse intermitterende sektioner af væggene..

 • Når du har klippet tapetet, skal du forberede limen. For at gøre dette skal du følge instruktionerne, der er angivet på boksen med sammensætningen. Mange klæbemiddelblandinger fortyndes i vand i de mængder, der er angivet på pakningen. Vand skal omrøres periodisk under søvn, så der ikke dannes klumper..
 • Inden tapetet klæbes, skal du sørge for, at der ikke er træk i rummet, ellers vil belægningerne bevæge sig væk fra væggene på grund af, at tapetet er tørret ujævnt. Derefter skal du tegne en lodret linje på væggen, som hjælper med at justere tapetets kanter fra hjørnet. Til dette er det bedre at bruge et laserniveau..

Du skal markere to punkter og forbinde dem med en lineal. Men stregen skal gøres tynd og næppe mærkbar, så blyanten ikke danner striber, når den bliver våd på væggen..

 • På hver bestemt type tapet er det angivet, hvad limen skal påføres: på lærredet selv eller på væggen. Oftest påføres lim kun på papirtapet, men ikke-vævet vinyltapet limes på vægge, der allerede er dækket med lim..

Men mange håndværkere påpeger, at det er bedre at påføre lim både på tapet og på væggen..

Du vil bruge mere klæbemiddel, men belægningen vil blive bedre og mere pålideligt. Derudover vil det være lettere for dig at justere arkene, da tapetet vil være fint, men ikke for brat til at glide på væggen..

 • Tapetlærreder skal lægges på en flad, glat og ren overflade med indersiden opad. Du skal påføre lim på den med en rulle uden at gå glip af en millimeter. Derefter skal den ene kant af lærredet være let bøjet mod midten og smøre den anden kant, som også skal bøjes mod midten. I denne form skal tapetet efterlades til imprægnering..
 • I nogle tilfælde skal du vente fra 5 til 10 minutter, i løbet af hvilken tid du yderligere kan påføre lim på væggen. Til dette kan du bruge både en børste og en rulle. Derefter kan du folde tapetet ud og sætte lærredet på væggen. Det skal påføres strengt i henhold til mærkerne, så leddene er så jævne som muligt. Du skal anvende tapet fra top til bund. Tillægget skal være niveau.

 • Det vigtigste i dette tilfælde er at indstille den rigtige retning for tapetet. Det er bedre ikke at åbne den nederste kant af tapetet i første omgang, da belægningen hurtigt kan klæbe til væggen, når den foldes, vil den simpelthen hænge ned. Når du har limet toppen og midten af ​​tapetet, kan du folde bunden ud og lime.
 • Når du har vedhæftet hele lærredet, skal du glatte det fra midten til alle kanter og derefter fra top til bund. Hvis du lige har glattet tapetet, har du stadig mulighed for at kontrollere, hvor jævnt lærredet er placeret i forhold til den linje, du tidligere skitserede. Hvis afvigelser er mærkbare, skal du udjævne tapetet lidt ved forsigtigt at glide dem.
 • Derefter kan du foretage den endelige fiksering af tapetlærredet. Derefter skal du fastgøre tapetet til væggen så tæt som muligt. For at gøre dette kan du bruge en speciel plastspatel eller tapetbørste samt en trykrulle. I dette tilfælde skal du flytte fra top til bund, det såkaldte sildeben.

Denne bevægelsesteknologi indebærer udjævning fra midten af ​​lærredet til siden og lidt opad, skiftevis til højre og venstre. Dette fjerner overskydende lim og luftbobler under overfladen af ​​tapetet..

Men du skal flytte meget forsigtigt for ikke at beskadige tapetets overflade, især hvis de er præget eller har en smuk tekstur. Hvis der derefter er limrester, skal du fjerne dem med en speciel svamp, der tidligere er fugtet med vand. Denne vare skal altid holdes tæt ved hånden..

Hvis du ikke fjerner overskydende gammel lim, bliver overfladen ikke jævn..

 • Når justeringen er fuldført, kan du trimme de øverste og nederste kanter. Det er bedre at gøre dette, når du har indsat alt tapet eller efter hvert lærred efter tur. Nogle mennesker anbefaler slutstrygning på tapetets overflade ved hjælp af en bred gummirulle. Således vil belægningen være meget jævn og blive fastgjort på væggen..

 • Derefter er det nødvendigt at forberede de følgende lærreder af tapet og begynde at indsætte over væggene ved hjælp af den samme teknologi. I dette tilfælde skal du starte fra den allerede jævnt placerede kant af det tidligere tapetlærred. Det skal placeres så tæt som muligt på numsen på det første tapetlærred. I dette tilfælde er det vigtigt at kombinere mønsteret, hvis belægningen har mønstre..
 • Det er vigtigt, at der ikke er huller mellem lærredene. Det er bedre at belægge lærredene ved samlingerne med lim med en tynd børste og derefter rulle dette sted med en smal rulle. Den korrekte limningsteknologi forudsætter efter hver tredje tapetklud at kontrollere den ideelle vertikalitet ved hjælp af en lodlinje.

 • Når du har limet hele væggen og når hjørnet, skal du opdele hjørnetapetarket i 2 dele. Desuden skal du måle afstanden fra det forrige lærred til hjørnelinjen og tilføje cirka en centimeter til den målte bredde. Efter hvert hjørne er det nødvendigt igen at måle en perfekt flad lodret linje, så du kan skubbe af fra det, når du limer de næste lærreder.
 • I hjørnerne er det bedre at lave et lille overlap, så lærredene passer bedst muligt til hinanden. Ved de ydre hjørner er det bedre at efterlade en margen på cirka 2 cm. På den måde bliver hjørnet pyntet mere pænt. Når du har limet alle de solide vægge, skal du gå til den fragmentariske tapetsering. Hvor døre og vinduer er placeret, skal du begynde at indsætte ovenfra og ned, på forhånd vælge størrelsen på fragmenterne og skære dem ud af lærredene.

 • Efter limning af tapetet er det nødvendigt at lade belægningen tørre. Nogle tapetmuligheder kræver en anden limningsteknologi. Så glas tapet limes lidt anderledes. Der påføres ikke lim på dem. De skal klare alle vægge godt.

I dette tilfælde skal du vælge en klæbende sammensætning, der er designet til tungt tapet. Glasfiber har en vigtig egenskab: ydersiden i ruller er skjult inde, så det er lidt lettere at lime dem.

Men sådan tapet tørrer meget længere, for dette skal du vente en dag.

Enhver limteknologi kræver brug af nogle anbefalinger. Så du skal observere temperaturregimet: rummet må ikke være varmere end 25 grader. Det er bedre, hvis solens stråler ikke kommer ind i rummet, når du tapetserer. Udkast er også uacceptabelt, tapetet skal tørre jævnt.

Arbejde med en tegning

Tapet med et mønster er et meget elegant betræk, som bruges endnu oftere end almindelige modeller. Tapet i blomster, under fliser, under dekorativ sten eller med abstrakte mønstre er populære. Men de er alle limet med montering og mønstertilpasning. Tapetet skal skæres med et lille tillæg, og den anden rulle skal justeres til den første, ud fra mønsteret på den på en sådan måde, at leddet er helt lukket, og der ikke er synlige sømme.

Fra hver rulle er det nødvendigt at vælge et mønster, der vil være så lig som muligt til ornamentet på nabostrimlen, så sammenføjningen er korrekt. Men dette vil bruge meget tapet, så du kan bruge en anden tilpasningsmetode..

Tag to ruller tapet. Fra toppen af ​​den første skal du afskære ca. 40 cm. Så skal du tage en anden rulle, spole den helt af og afskære ca. 40 cm fra den modsatte ende. Denne teknologi skyldes, at når du skærer tapetmaskiner på fabrikker efterlader en lille margin, som vi derfor vil fjerne, når vi skærer. Dette gør pasformen meget lettere..

Hver rulle skæres en ad gangen, og mønsteret passer ubesværet sammen. Dette er en meget enkel og økonomisk måde, enhver person kan klare sådan limning og docking, selvom han handler alene uden hjælp udefra. Det sværeste at arbejde med et mønster er, når man limer i hjørner af rum..

Det er nødvendigt at overlappe hinanden, og du skal vælge tapetet ikke til kanten af ​​den første rulle, men til den del, der skal placeres lige i hjørnet. Den nemmeste måde er at lime meterlange tapeter med et mønster, da sammenføjningen ikke vil være så vanskelig. Det er bedst at forankre tapetet inden limning og lægge det på gulvet i den ønskede rækkefølge, så du kun kan klæbe dem ved siden af ​​hinanden..

I sig selv er teknologien til at indsætte tapet med et mønster ikke så kompliceret, så det er kun vigtigt at forankre dem korrekt, så mønsteret ikke kommer på afveje, og væggene ser mere elegante og præsentable ud..

Indretning af værelser

Forskellige værelser skal indrettes på forskellige måder. Det er især vanskeligt at anvende limning, når der allerede er installeret et indbygget skab eller køkkenenhed. Det er også ret svært at lime tapet i området ved døråbningen, især hvis du skal dekorere en bue med det. Derudover stilles visse krav til tapet i forskellige rum:

 • Til stuen det er bedre at købe kun højkvalitets og elegante tapeter. Det er bedre, hvis det er belægninger med smukke mønstre. I dette tilfælde er den vandrette kombination perfekt, da denne mulighed ser meget ædel ud. I stuen limes vægmalerier ofte, som placeres på en af ​​væggene. I dette tilfælde er det bedre at vælge billedet afhængigt af interiøret..

De mest populære er landskabsbaggrunde. Men i moderne stilarter bruger de tapet med billeder af store byer-megalopoliser og deres attraktioner..

Neutral tapet med monogrammer limes også ofte til stuen. Det er lettere at forankre dem, da mønsteret konstant gentages. Desuden ser det mere interessant ud. I stuen limes tapet med lodrette striber også ofte, eller der bruges den lodrette kombinationsmetode, da dette gør det muligt at hæve lofterne, hvilket gør stuen mere rummelig og pompøs..

 • Vedrørende soveværelser, så er det i dette tilfælde bedre at bruge tapet af højeste kvalitet og naturligt åndbart. Derudover skulle de have et ikke for prangende design. Til soveværelset købes almindelig papirbaggrunde oftest. Men da de falmer hurtigt, skal du prøve at vælge en belægning med et mindre iørefaldende og kedeligt mønster. Ellers bliver du konstant nødt til at gardiner vinduerne med mørklægningsgardiner..

 • I børneværelset limning af tapet med særlige usædvanlige mønstre. Det kan være tapet med billeder af tegneseriefigurer eller dyr, fugle, biler. Til børneværelset købes ofte papir eller vinylbaggrunde, da de er naturlige og allergivenlige. Papirbaggrunde er ideelle til et barns værelse, fordi børn ofte maler væggene. Således vil du ikke være ked af at udskifte gamle belægninger med nye..

 • Til vægdekoration på kontoret brug tapet med et stort mønster. Det er bedre, hvis de er så neutrale og rolige i designet som muligt..

Men hvis kontoret har et lille område, skal du købe belægninger med et lille mønster..

 • Til køkken det er bedre at købe vaskbart tapet, da du kan tørre snavs af det, herunder fedtpletter. Men stofbaggrunde er fuldstændig uegnede til dette værelse, som papir. Dette skyldes det faktum, at det er næsten umuligt at fjerne pletter fra dem, de bliver hurtigt snavsede og mister deres oprindelige glans. Du kan lime almindeligt papirtapet på balkonen, men hvis det ikke er isoleret, er det bedre at købe ikke-vævede eller vinylmaterialer.

 • Til badeværelse og toilet det er bedre at vælge vaskbart tapet eller et belægning, der er modstandsdygtigt over for fugt. Således vil der ikke dannes svamp der, og du kan ikke bekymre dig om integriteten af ​​dine vægge..

I nogle rum kan det være svært at lime tapet på grund af, at der allerede er et strækloft i dem. I første omgang er det nødvendigt at forberede det på en sådan måde, at det kan limes. Først skal du fjerne den dekorative indsats, som er placeret i krydset mellem loftet og væggen..

Derefter skal du lime alle kanterne af strækloftet omkring omkredsen ved hjælp af malertape. Dette vil beskytte det allerede installerede strækloft mod limpletter. Derefter kan du fortsætte med at lime tapet ved hjælp af standardteknologi. Når alle arkene er limet, skal du installere en spatel til tapetkanten og afskære den overskydende del af tapetet. Derefter skal du fjerne malertapen og installere den dekorative indsats tilbage på krydset mellem vægge og tapet..

Se den følgende video for hemmelighederne ved tapetsering nær et strækloft..

Kombinationsregler

Når man kombinerer tapet, foretrækker mange den vandrette metode, dette er den mest populære mulighed. Det er en såkaldt bundplade af tapet, men den er ret bred. Normalt gøres det mørkere end den lyse overdel, og tapetets størrelse vælges vandret fra et forhold på en til to. Toppen er altid dobbelt så stor som bunden.

På samme tid kan du kombinere ikke kun tapet, men også dette materiale med et andet; når du dekorerer vægge, bruges forskellige metoder og muligheder. Men denne mulighed har en vigtig egenskab: den giver dig mulighed for at gøre loftet i hallen højere.

Ejere af lokaler med højt til loftet har råd til en anden type vandret kombination:

 • En smal top kan laves langs loftet, men ved limning er det vigtigt at justere den øverste strimmel parallelt med gulvet, så rummets design ser meget harmonisk ud. Denne limningsmetode er perfekt til dekoration af haller, spisestuer med højt til loftet. Med deres hjælp kan du sænke lofterne lidt og understrege dem..

Når du kombinerer vandret, kan du bruge to kontrastfarver eller en, der er relateret til et mørkt farveskema, og den anden til en lys..

 • En anden mulighed er at kombinere tapet med samme tekstur, men med et andet mønster, og baggrundsfarven skal være den samme. En god kombination er at kombinere tapet med to forskellige farveskemaer, men med samme overordnede tekstur. Ser stilfuld og lodret kombination ud.

Det er en veksling af forskellige tapetlærreder i farve og design. Desuden kan du på denne måde arrangere både tilstødende vægge og en. Lærrederne skal kombineres en til en eller to til to. Det er bedre, hvis de belægninger, du vælger, ikke kontrasterer for meget med hinanden. Prøv at vælge en variation af almindeligt tapet med farvede, der har en slags mønster eller ornament..

 • Men hvis du vil dekorere en lejlighed eller et hus på en mere stilfuld og fashionabel måde, kan du ty til en lodret kombination af tapet, der er kontrastfuld i farve. Så en kombination af brede røde og hvide striber er populær. Hvis du valgte metoden til kontrastkombinationer, skal lærrederne være bredere, og hvis du vælger en lodret kombination af lys og lignende farvebaggrunde, kan striberne være smallere..
 • En anden måde at kombinere er at fremhæve accentvæggen. Du kan fremhæve det ved hjælp af fototapet eller lyse prydbelægninger. Men på denne måde kan du lime ind over kun én væg, gerne den korteste. På samme tid skal du lime almindeligt lys tapet på andre vægge..

 • Kombination med lofter er en anden interessant måde. Således passer en vægbeklædning helt ind på loftet, mens andre vægge og gulv kendetegnes ved forskellige farver på belægningerne. Således laver du en moderigtig og usædvanlig accent. Så du kan dekorere loftet på loftet på en interessant måde. Det bliver en slående fortsættelse af væggen og fordelen ved sådan et lejlighedslayout..

 • Du kan også kombinere tapet ved hjælp af patchwork -metoden. Dette er en anden interessant metode, der involverer limning af små pletter af tapet. Desuden er det bedre at lime dem tilbage til ryg. For at gøre dette skal du vælge omkring fem forskellige ruller tapet, som adskiller sig i farve og mønster, men har mindst en fælles tone. De er limet og observerer ethvert tema..

Det er bedre at skære stykker tapet af omkring 50 x 50 cm. Usædvanlige tapetkollager laves af dem. Derudover kan du på denne måde bruge unødvendige rester af tapet fra den tidligere reparation og spare på at købe en ny rulle..

En sådan accentvæg vil se lys ud, det er bedre at arrangere kun en overflade på denne måde og gøre resten ren..

 • Kombination med skær er en anden temmelig populær metode nu, som består i at lime alle vægge i én tone og derefter klistre et lille stykke lyst tapet over den ene væg. Det er bedre, hvis dette stykke har et lyst og usædvanligt mønster. Således kan tapet endda erstatte malerier. Disse tapetstykker er klistret over med specielle rammer eller fodlister, der giver dig mulighed for at skjule grænserne og forhindre hjørnerne i at bøje..
 • Kombinationen af ​​tapeter kan være mere kompleks og interessant. For at gøre dette skal du bruge oprettelsen af ​​silhuetter fra tapet. Oftest er væggene i planteskolen dekoreret på denne måde. I første omgang indsættes grundlæggende tapet, og derefter skæres figurer af dyr, fugle eller noget andet ud af andre, lysere. Disse elementer limes over det første lag. Således opnås et smukt og usædvanligt mønster på tapetet..

Indretning

Ved tapetsering bruger de ofte en dekorativ metode som støbning. Det er et dekorativt materiale i form af en tredimensionel strimmel, der lægges over tapetet. Normalt er plankens længde ca. 2 m, men dens bredde og design er oftest forskellige. Lister kan være flade eller omfangsrige.

Producenter præsenterer også interessante modeller, der har en smuk tekstur og dekorative elementer. De kan være fremstillet af plast, polyurethan og andre materialer. Mere populært er elastiske lister, der er lette at installere. Også polariseret er PVC- eller gipslister samt fashionable marmorstrimler. De ser meget sofistikerede og elegante ud..

Med deres hjælp er vægge dækket med tapet dekoreret i værelser med interiør i klassisk stil. Listerne monteres på lim langs alle vægge oven på tapetet. Derudover bruges de ofte til at indramme vinduer og døråbninger til visuelt at udvide dem. Til dette bruges klassiske lige strimler oftest..

Loft eller gulvsokler bruges også til dekoration og tapetdekoration. Sådanne produkter er strimler med et halvcirkelformet tværsnit. De bruges oftest til at skjule samlingen mellem væg og loft eller mellem væg og gulv..

I dag er efterbehandling med baguetter populær. Sådanne strimler har en interessant og smuk tekstur, de kan dekoreres med dekorative elementer i form af blomster og endda hele volumetriske billeder..

Det er nu på mode at lime ind over væggene med baguetter, især på denne måde dekorerer de ofte kanten af ​​dørene over tapetet ved indgangen eller kanten af ​​buerne.

Dekorationer til tapet og vægge har nu udseende af hele kompositioner. Så plankerne kan være hele færdige buer, søjler og stukelementer. De ser meget flotte og elegante ud..

Vigtige nuancer

Du kan lime tapet når som helst på året, men der er nogle nuancer:

 • Anbring ikke tapet i et uopvarmet rum. Så hvis batterierne i boligkvarteret om vinteren, når de limes, fungerer stærkt, så kan limet hurtigt tørre ud på dette sted, og tapetet vil bevæge sig væk.

For at undgå dette skal du udføre flere handlinger:

 1. Under drift skal du væde en klud i koldt vand og dække batterierne med den.
 2. Når det tørrer, skal kluden fugtes igen og placeres på batteriet på en sådan måde, at tapetet kan limes. Desuden, hvor tapetet kommer i kontakt med batteriet, vil det være nødvendigt med jævne mellemrum at sprøjte det med vand, så tapetet ikke tørrer ud eller deformeres..

 • Det vigtigste krav er indendørs luftfugtighed. Luftfugtighedsindikatoren bør ikke være mere end 60%. Hvis dette krav ikke er opfyldt, bliver limen fra fugt mindre effektiv, og derfor kan lærrederne komme af, før de tørrer. Desuden kan der forekomme bobler nedenunder. Undgå ventilation eller luftstrøm ind i rummet. Hvis luftfugtigheden i rummet konstant ændrer sig, så vil tapetet tørre ud og klæbe ujævnt.
 • Det er vigtigt at lukke rummet efter limning og sikre et stabilt fugtigheds- og temperaturniveau. Hvis du limer tapet i et opholdsrum, skal temperaturen for forskellige limtyper være anderledes. Men den optimale indikator er fra plus 10 til plus 25 °. Højere eller lavere temperaturer vil påvirke klæbemidlets kvalitet negativt, og klæbemidlet vil også blive ineffektivt. Det nødvendige temperaturniveau kan opnås ved at placere en varmelegeme i midten af ​​rummet og styre dens driftstilstand..

 • At opretholde temperaturregimet i det rum, hvor du lige har klistret tapetet, er vigtigt ikke kun den dag, du klistrer, men også inden for 10 dage efter det. Hvis du giver stabil luftfugtighed og temperatur under limning og et stykke tid efter det, vil belægningen være så holdbar som muligt..
 • Under tørring er det bedre at gardinere vinduerne, hvis der kommer direkte sollys gennem dem..

De kan ved deres rettede handling kun tørre limen visse steder, og lærredet kan således endda delvis rynke..

Hvis du tager højde for disse nuancer, vil limning ikke skabe unødvendige problemer..

Smukke ideer

 • Original vægdekoration indendørs med tapet er en meget populær metode i 2017. Nu vælger mange mennesker farver, når de klistrer ind og spiller på kontrasten mellem en mørk og lys nuance. I dette tilfælde er det sædvanligt at indsætte over væggen med mørkt tapet, som er placeret overfor vinduet. Denne mulighed indebærer samtidig mørklægning af rummet og lidt lysere den mørke væg. Men hvis du tværtimod vil lyse rummet op, så er det bedre at lime lettere tapet foran vinduet.
 • Nu er det også på mode at fremhæve en accentvæg og dekorere den med tapet med et mønster. Så for eksempel kan pink trim fortyndes med en lys lilla accent. Denne kombination er perfekt til et børns værelse eller endda et soveværelse..

 • 3D tapeter er endnu mere fashionable og moderne. De kan være et betræk med et mønster i tredimensionelt rum, det vil sige det såkaldte panoramabaggrund. De indtager tre vægge og kan have et solidt mønster. Du kan finde eksempler på belægninger i form af hele mytologiske emner eller smukke landskaber. I dette tilfælde klæbes den ene væg med en neutral belægning.
 • Når du limer, kan du foretrække LED -tapet. De har smuk farvet baggrundsbelysning, hvis lysstyrke og farve du kan ændre med fjernbetjeningen. De er perfekte til en vuggestue og vil se meget stilfulde og alsidige ud..

 • I nogle moderne interiører er det sædvanligt at bruge tapet, der efterligner andre overflader. Så til interiør i loftstil bruges materialer med et mønster til murværk, belægningssten eller endda dekorativ sten..
 • Provence- eller landstil er karakteriseret ved brug af tapeter, der efterligner sten eller træ. Til mere klassisk interiør bruges plank eller læder tapet. Brugen af ​​plantemotiver som tryk på tapet er meget populær. Dette tapet kan fremhæve en væg i soveværelset..

 • Store blomster er nu meget populære. Under dem kan du hente et tæppe eller pyntepuder og lægge dem ud på sengen..

Et sådant ensemble vil se harmonisk og elegant ud..

 • Nogle gange forsøger de at vælge tapet til gardinerne, men på samme tid vælges gardinerne kun for at matche farven på en accentvæg for at understrege billedet eller mønsteret på denne måde og fuldføre en sådan kombination.

 • Kombinerede tapeter med orientalsk og afrikansk tema er ikke mindre populære i år. På samme tid bruges indklæbning med belægninger med etniske motiver, eksotiske tryk og endda hieroglyffer. De bruges oftest til at dekorere en eller to accentvægge eller bruge vandrette og lodrette kombinationer..
 • I dag er limning af to typer tapeter populær, som lægger til på to tilstødende vægge og samtidig har lignende nuancer. Det viser sig, at den ene, lysere væg jævnt flyder ind i en mørkere. Denne gradient ser fashionabel og sofistikeret ud..